Eddigi életem során foglalkoztam folyamatokkal és rendszerekkel, számokkal és grafikonokkal, hogy felmérjem hogy működnek, hogy javítsak az üzleti folyamatokon, hogy megtaláljam a hibákat a rendszerben és a könyvelésben. Nem hangzik túl szórakoztatónak, igaz? Pedig szerettem csinálni, mert egyrészt lézeres pontossággal ráéreztem/ráláttam a problémás területekre, ami erős adrenalin löketet adott. Másrészt pedig minden esetben úgy jutottam el a lényegig, hogy elbeszélgettem az adott területtel foglalkozó emberrel.

Egy idő után rájöttem, hogy pontosan ez az, ami miatt igazán szeretem a munkámat. Vagyis a kapcsolódás az emberekhez. Annyi féle emberrel beszélgettem már így, észrevettem, hogy mindenkit másképp kell megközelíteni. Nagyon fontos, hogy legyen egy bizalmi szint, hogy megnyíljon az illető. Ez nálam kicsit nehéz volt, mivel belső ellenőri funkcióm nem aratott rögtön osztatlan sikert:-) Persze nem kizárólag az adott munkafolyamatról beszélgettünk, hanem személyes dolgokról is. Nekem fontos volt képet alkotni az emberről, akivel beszélgetek, mert a folyamatokban ők vesznek részt, ők alakítják a céget, tőlük lesz a vállalat valamilyen.

Mellesleg arra is rájöttem, hogy saját magamhoz is kapcsolódnom kell/ene – elkezdtem olvasni olyan cikkeket és könyveket, amelyek az önismeret témájával foglalkoztak. Aztán elmentem olyan eseményekre, tanfolyamokra, amelyek érdekeltek – a fejlődésemet szolgálták. Kezdtem felfedezni egy új világot, amely korábban nem volt a látókörömben. Volt ebben kineziológia, Boldogságtervezés, Art coaching, önbizalom-erősítő tréning – az utamba akadt a Coaching is.

Ezek mind vittek az önismeret útján. ÖNISMERET – ez egy olyan érdekes szó, hiszen mindenki ismeri önmagát, nem? Magunkkal vagyunk születésünk óta, jóban-rosszban, mindent túléltünk. Eddig. De nem mindegy hogy hogyan.

Én az önismeretet átfordítanám valami ilyesmivé: „Ismerd meg sokkal jobban magad és ennek segítségével élj tudatosan” Ez pedig azt jelenti, hogy felismerjük, mi működik jól, mi rosszul, mik azok a problémák, helyzetek, amelyek többször visszatérnek az életünkbe, megkeressük ennek a gyökerét és megváltoztatjuk. És legközelebb már nem úgy éljük meg a szituációt, mint előtte, vagy gyorsabban túlleszünk rajta, vagy egyáltalán bele sem kerülünk egy hasonló helyzetbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =