A minap egy ismerősöm érdeklődött, hogy mivel foglalkozom. Mikor mondtam neki, hogy coaching először nem értette, hogy miről beszélek. Elmagyaráztam, hogy különböző élethelyzetekben tudok segíteni másoknak. Az ember a saját problémájával sokszor nehezen küzd meg, ugyanúgy, ahogy saját magát nehezebben is motiválja. Ehhez kell egy jó edző, aki értően hallgat, és jó időben felteszi a megfelelő kérdéseket.

A Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) szerint: A professzionális coaching olyan szakmai kapcsolat, amely abban segíti az ügyfelet, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el akár a magánéletében, akár a munkájában, vagy a szervezetben, ahol dolgozik. A coaching folyamat során az ügyfél elmélyíti tudását, növeli teljesítményét, és mindezek eredményeként javul az életminősége.

A coach támogató elismeréssel ösztönzi ügyfelét arra, hogy mozgósítsa belső erőforrásait, higgyen saját nagyszerűségében, és főként abban, hogy megtalálja a célhoz vezető utat. A coach segíti az ügyfelet abban, hogy a legjobbat hozza ki magából. Csakúgy mint egy sportedző. A sportoló önmagában is tehetséges és elérhet sikereket, de az edző akkor is tudja motiválni, egz picit jobb eredményre serkenteni, amikor ő erre önmagában nem képes.

Kapcsolat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + tizenöt =