Hogy is működik a vonzás törvénye számomra? Vagy más szóval, hogyan érhetem el a dolgokat, amiket szeretnék? Ez nem egy spirituális értekezés lesz, csak az én tapasztalataim, ahogy számomra működik.

Régen úgy gondoltam, hogy akarni kell, nagyon akarni és kész. Koncentrálni, véghezvinni. Volt, ahol ez működött. Pld amikor fogyni akartam. Minden erőmmel erre koncentráltam, betartottam az étkezési szabályokat és elértem, amit akartam. Ehhez nem kell a vonzás törvénye…

De amikor be akarom indítani a dolgokat – hogy megérkezzen hozzám az, amit szeretnék, akkor a következőket teszem:

  1. Elhatározom, hogy mit akarok. Ez az első és legfontosabb, mert tudnom kell mit szeretnék, hiszen a folyamat többi része erre épül. Ha bizonytalan vagyok, akkor vegyes lehetőségeket, visszajelzéseket fogok kapni. A görcsösséget is felejtsük el – csak örüljünk annak, ami van, várjuk nyitottan a közelgő lehetőségeket 🙂
  2. Keresek a célhoz vezető utat/csatornát és ezeket aktívan használom – Pld ha kapcsolatokat szeretnék építeni, keresek az engem érdeklő témában Facebook csoportokat, meetup és más kapcsolódó eseményeket, ahol részt veszek. És ezt folyamatosan, nagy intenzitással teszem.
  3. És az eredmény – ha aktívan teszel a téged érdeklő célért, akkor be fog indulni a “vonzás”. Először a csatornákon keresztül, ahol jelen vagy érkezik egyre több megkeresés, visszajelzés (amire koncentrálsz). Majd más irányokból is jönnek a megkeresések – és már Téged találnak meg  – olyan helyekről is, ahol te sosem próbálkoztál.

Például ha társkereső vagyok, akkor a célom nem az, hogy társat találjak mindenáron, hanem (lazábbra véve a célt) hogy megismerjek minél több embert, barátkozzak, és jól érezzem magam. Ebben az esetben az ehhez vezető út/csatorna lehet egy szabadidő klub, egy tánciskola, egy kirándulás tágabb baráti körrel. A munkával is így vagyok: igyekszem minél több emberhez kapcsolódni (Facebook, Instagram), találkozni velük (szakmai workshop-ok, üzlet és egyéni fejlesztési találkozók/tréningek/programok) – és ezt nagyon élvezem. Mindenképp nyerek ezzel, mert megismerek új embereket, új látásmódokat, lehetőségek alakulhatnak szakmai együttműködésre vagy magánéleti kapcsolódásra.

Szerintem ez így működik. Azért szerettem volna ezt megosztani, mert ha most nem is érzed így, ezek a gondolatok elraktározódnak és amikor majd keresed a lehetőségeket, akkor (bízom benne) segíteni fog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + tizennégy =