Közeledik 2020, kedves olvasóim!

Hogyan fejezzük be ezt az évet pozitívan? Mitől kezdődhet az új év előnyösen számunkra? Vannak még elvarratlan szálak?

 

Sokan rövidre zárják és a következőképpen jellemzik az évet, valahogy így:

„Szörnyű év volt, örülök hogy mindjárt vége!” vagy „Milyen nagyszerű év volt ez! Nem minden eredményt tudnék most felsorolni, de összességében fantasztikus!” Vannak, akiknek egy hatalmas tennivaló listájuk van, amellyen egész év során pipálják az elvégzett dolgokat és továbbviszik a nyitottakat a következő évre és remélik, hogy akkor talán majd varázsütésre megoldódnak. Van, aki meg sem áll, folyamatosan dolgozik, megy előre.

 

 

 

Szeretnélek támogatni abban, hogy az évzárás hasznos és ösztönző legyen számodra. Mi lenne, ha idén szakítanál egy kis időt, magadhoz véve tollat, papírt és egy számodra inspiráló környezetben átgondolod, valamint megválaszolod a következő kérdéseket.

 

  • Milyen sikereim voltak 2019-ben?
  • Mi volt az, ami nem sikerült?
  • Mi/k volt/ak a legnagyobb tanulság/ok ebben az évben?
  • Mit – ha van olyan – változtatnék?
  • Miben fejlődtem ebben az évben?
  • Mi volt az év LEGNAGYOBB dobása?
  • Mi volt számomra a legfontosabb?

 

 

 

A jövő tervezése

Az év összegzése egy jó alapot ad a jövő tervezéséhez. És ez nemcsak a magánéletünkre, hanem a vállalkozásra is vonatkozik. A fenti kérdések a tulajdonos/vezető szemszögéből a vállalkozás elért eredményeire is vonatkoztathatók.

 

Emellett meghatározó értékkel bír az év zárásában annak elismerése, hogy az eltelt évnek milyen hatása volt és lesz az életünkre. Álljunk meg egy kis időre, adjunk elismerést magunknak és vezetőként a munkatársainknak. Ez segít elmélyíteni az eredmények láttán érzett örömöt, a kudarcokból leszűrt tapasztalatokat. Ha azt is konkrétan megfogalmazzuk, hogy milyen értéket fog ez az életünkhöz adni a jövőben, ez segíti, hogy elképzeljük magunknak hol és hogyan fog megvalósulni – ami egy meghatározó élmény lehet.

Az emberek akkor becsülik nagyra a munkájukat, ha hatással lehetnek rá. Az év összegzése, az elismerések és a jövőről megfogalmazott gondolatok ezt segítik elő. Remélem, ez a cikk segíti a sikeres évzárást és jó alapot ad 2020-hoz. Ha úgy érzed, hogy egyedül nem boldogulsz, jelentkezz hozzám és a következő év letisztultan, a tapasztalatokat eredményesen levonva indul, és hogy 2020-ra létrehozd a számodra legoptimálisabb célokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 1 =